25-02-2018
26-02-2018
25-02-2018
26-02-2018

Camerele noastre

În anul 1514, când războiul țărănesc a lui Gheorghe Doja se răspândește...

...în aproape întreaga Transilvanie, țăranii din jurul Sighișoarei se strâng în jurul unui anumit Ioan Secuiul (nume românizat) (conform unor surse ar fi fost chiar fratele lui Gheorghe Doja) și îl omoară pe primarul Anton Polner și pe soția acestuia.

În anul 1601 cetatea este atacată și prădată de trupele conduse de generalul Basta, dar oamenii scapă cu viață din cauza plății unei răscumpărări de 50.000 de florini, "bani împrumutați", cum menționează cronicarul Krauss.

În anul 1603 2.000 de locuitori mor din cauza ciumei, iar în 1709 numărul victimelor este de 4.000. 

Între 1703-1711 are loc mișcarea anti-habsburgică din Ungaria și Transilvania. Curuții (anti-habsburgicii) - conduși în regiunea Târnavelor de Vasile Neagu și Bucur Câmpeanu - au atacat cetatea Sighișoara care era văzută ca fiind de partea lobonților (apărătorii imperiului habsburgic). După lupte grele, curuții își dau seama că nu pot ocupa cetatea, și se retrag.

Prin bătălia între trupele țariste intervenționiste și armata revoluționară ungară de pe câmpia dintre Sighișoara și Albești din 19/31 iulie 1849, Sighișoara a intrat în istoria luptelor revoluționare din sec. al XIX-lea. În această bătălie a murit, printre alții, poetul maghiar Sándor Petőfi.

În perioada interbelică a fost reședința județului Târnava Mare.

Ce spun oaspeții noștri...

Am petrecut o săptămana foarte frumoasă cu familia la Bella Vista. Dragii mei, vă mulțumim pentru că ne-ați arătat că un loc este deosebit atât prin peisajele frumoase și linistea din munte, dar mai ales datorită oamenilor, iar voi ați făcut din sederea noastră o experiență de neuitat.
Gheorghe Popescu
Positiv: Totul! Revenim cu mare plăcere de fiecare dată!
Adriana Trudă
Ne-am bucurat de razele soarelui într-o locație deosebită, fără vecini de cameră gălăgiosi. Tot grupul nostru (4 adulți și 2 copii mici) s-a simțit extraordinar și cu siguranță vom reveni la Bella Vista anul viitor!
Mădălina Stănoiae
Vă adresăm cele mai calde mulțumiri pentru toate condițiile asigurate. Vă felicităm și sperăm în colaborări fructuoase în viitor. Cu respect și considerație,
Mihail Grindea

Din istoria frumosului oraș Sighișoara

Undeva lângă Sighișoara se găsea cetatea dacică Sandava, iar mai târziu o fortificație puternic întărită la Podmoale constituia Castrum Stenarum (sau Capistenarum) unde au fost descoperite cărămizi cu ștampila Legiunii a XIII-a Gemina, 26 de monede romane emise între 108- 248, opaițe romane, inele de aur cu filigran etc. Localitatea a fost întemeiată de coloniști germani (de fapt franconi din regiunea Rinului de nord), care fuseseră invitați să se așeze în Transilvania de către regele Ungariei Geza al II-lea pentru a apăra granițele de est.

Citește mai departe