25-02-2018
26-02-2018
25-02-2018
26-02-2018

Camerele noastre

În anul 1298 este menționată denumirea germană Schespurch (ulterior "Schäßburg").

 

Localitatea este menționată în anul 1367 ca "civitas" (oraș). Numele românesc al orașului este atestat în scris din anul 1435. Forma "Sighișoara" a pătruns în română pe filieră maghiară, fiind o adaptare a numelui "Segesvár" ("cetatea Segheș").

În decursul anilor cetatea Sighișoara nu a fost scutită de vicisitudini, prima fiind marea năvălire tătară din 1241, pe când cetatea încă nu era fortificată. Construcția zidului cetății, care are o lungime de 950 m, a început în 1350. Înălțimea inițială a fost de 4 m, dar în sec. 15 a fost înălțat cu încă 3-4 m. A avut 14 turnuri (care aparțineau fiecare câte unei bresle) și 4 bastioane. În prezent mai există 9 turnuri și trei bastioane, dintre care cel mai reprezentativ este Turnul cu Ceas (Turnul Orelor).

Între anii 1431 și 1435 Vlad al II-lea Dracul a stat la Sighișoara, așteptând momentul prielnic de a urca pe tronul Țării Românești. Totodată stăpânea aceste regiuni în numele lui Sigismund de Luxemburg, regele Ungariei. Se pare că în această perioadă (în 1431) s-a născut la Sighișoara Vlad Țepeș.

Ce spun oaspeții noștri...

Am petrecut o săptămana foarte frumoasă cu familia la Bella Vista. Dragii mei, vă mulțumim pentru că ne-ați arătat că un loc este deosebit atât prin peisajele frumoase și linistea din munte, dar mai ales datorită oamenilor, iar voi ați făcut din sederea noastră o experiență de neuitat.
Gheorghe Popescu
Positiv: Totul! Revenim cu mare plăcere de fiecare dată!
Adriana Trudă
Ne-am bucurat de razele soarelui într-o locație deosebită, fără vecini de cameră gălăgiosi. Tot grupul nostru (4 adulți și 2 copii mici) s-a simțit extraordinar și cu siguranță vom reveni la Bella Vista anul viitor!
Mădălina Stănoiae
Vă adresăm cele mai calde mulțumiri pentru toate condițiile asigurate. Vă felicităm și sperăm în colaborări fructuoase în viitor. Cu respect și considerație,
Mihail Grindea

Din istoria frumosului oraș Sighișoara

Undeva lângă Sighișoara se găsea cetatea dacică Sandava, iar mai târziu o fortificație puternic întărită la Podmoale constituia Castrum Stenarum (sau Capistenarum) unde au fost descoperite cărămizi cu ștampila Legiunii a XIII-a Gemina, 26 de monede romane emise între 108- 248, opaițe romane, inele de aur cu filigran etc. Localitatea a fost întemeiată de coloniști germani (de fapt franconi din regiunea Rinului de nord), care fuseseră invitați să se așeze în Transilvania de către regele Ungariei Geza al II-lea pentru a apăra granițele de est.

Citește mai departe