25-02-2018
26-02-2018
25-02-2018
26-02-2018

Camerele noastre

Undeva lângă Sighișoara se găsea cetatea dacică Sandava, iar mai târziu...

...o fortificație puternic întărită la Podmoale constituia Castrum Stenarum (sau Capistenarum) unde au fost descoperite cărămizi cu ștampila Legiunii a XIII-a Gemina, 26 de monede romane emise între 108- 248, opaițe romane, inele de aur cu filigran etc.

Localitatea a fost întemeiată de coloniști germani (de fapt franconi din regiunea Rinului de nord), care fuseseră invitați să se așeze în Transilvania de către regele Ungariei Geza al II-lea pentru a apăra granițele de est. În această periodă istorică oamenii de etnie germană au fost denumți saxoni, dar coloniștii germani adevărați, cunoscuți ca "sașii din Transilvania", nu au nici o legătură cu saxonii din nord-estul sau sud-estul Germaniei. Acești coloniști primesc în folosință fundus regius (pământ crăiesc) și se bucură de drepturi și privilegii deosebite.

Cronicarul sighișorean Georg Krauss (sau Georgius Krauss, sau Georg Kraus) (1607-1679) menționează că în anul 1191 locul unde acum se află Sighișoara era locuit, dar prima atestare documentară a așezării este din anul 1280 sub numele de Castrum Sex.

Ce spun oaspeții noștri...

Am petrecut o săptămana foarte frumoasă cu familia la Bella Vista. Dragii mei, vă mulțumim pentru că ne-ați arătat că un loc este deosebit atât prin peisajele frumoase și linistea din munte, dar mai ales datorită oamenilor, iar voi ați făcut din sederea noastră o experiență de neuitat.
Gheorghe Popescu
Positiv: Totul! Revenim cu mare plăcere de fiecare dată!
Adriana Trudă
Ne-am bucurat de razele soarelui într-o locație deosebită, fără vecini de cameră gălăgiosi. Tot grupul nostru (4 adulți și 2 copii mici) s-a simțit extraordinar și cu siguranță vom reveni la Bella Vista anul viitor!
Mădălina Stănoiae
Vă adresăm cele mai calde mulțumiri pentru toate condițiile asigurate. Vă felicităm și sperăm în colaborări fructuoase în viitor. Cu respect și considerație,
Mihail Grindea

Din istoria frumosului oraș Sighișoara

Undeva lângă Sighișoara se găsea cetatea dacică Sandava, iar mai târziu o fortificație puternic întărită la Podmoale constituia Castrum Stenarum (sau Capistenarum) unde au fost descoperite cărămizi cu ștampila Legiunii a XIII-a Gemina, 26 de monede romane emise între 108- 248, opaițe romane, inele de aur cu filigran etc. Localitatea a fost întemeiată de coloniști germani (de fapt franconi din regiunea Rinului de nord), care fuseseră invitați să se așeze în Transilvania de către regele Ungariei Geza al II-lea pentru a apăra granițele de est.

Citește mai departe